ogpih

ogpih
gcuk

Tuesday, April 26, 2011

PMGK




hahahahaahaa
pmgk?
Boleh tahan......
21-24 hb hari tu......
ak sempat menyertai satu program
Perhimpuanan Menara Gading Kebangsaan

Boleh tahan program tu......
Aku menyertainya melalui KEPITAR
Kami bermula di Terengganu
Lepas tu pergi ke KDH, UPM, UM
Then, last sekali berkumpul di UIA Gombak bersama dengan
negeri2 lain
Best gak program ney.....
Tp op besar giler UIA
hua3
Boleh sesat rase
Kalu dari asrama nk pergi ke masjid
Oh.....
letihnyer......

Program gaper PMGK ney?
Erm....
program ney untuk lepasan spm, stpm n lain2
Kiranya macam nk bagi pendedahan awal lar bagi bakal2 mahasiswa

Kami dibahagikan kpd beberapa kump
Setiap kump dipimpin oleh 2 org fasi
Best gak aktiviti lam kump
Macam2 ada

Cek dapat fasi yang agak best
Laki sorang......perempuan sorg
Antara pesanan mereka.......

" Bila masuk u.......adik2 kean jaga diri elok2. Banyak cabaran yang
akan adik2 hadapi. Jangan terlalu lalai dengan dunia. Ikuti program2 keagamaan
dan sertailah NGO- NGO seperti PKPIM supaya kita beringat dan tidak lalai."

Lebih kurang gitu lar....hua3

Ada seorang sahabat bertanya " Kak....Macam mana akak hadapi sesuatu dugaan?
Contohnya kalau sakit ke.....markah turun ker...."

"Perkara pertama yang biasa akak buat ialah mengadu kepada Allah kerana semuanya berlaku
kerana kekuasaannya. Akak bangun malam dan merintih kepadaNYA. Adik2......jika kita sakit dan kita jumpa doktor....Apa yang doktor boleh buat? Sakit tu terus sembuh ker? x kan?
Doktor tu hanya dapat bg nasihat n ubat."

Selain tu akak tu cakap........

" Bila akak keluar dari kampung akak baru akak nampak realiti dunia hari ini.
Remaja kini sudah semakin hanyut......Kadang2 hati akak rasa sebak.
Mengapa semua ini boleh terjadi? Sebab tu lar akak suka ikut program
mcm ney.....walaupun skrng cuti semester! sekurang-kurangnya bila akak berkongsi dengan adik2
Akak rasa lega......"

Wah...
Cek berasa agak kagum...
Semoga remaja2 lain turut merasai perkara yang sama

Hanyut?
Apa lg?
silalah komen kt bwh....
jgn segan2
guna lar keyboard tu
x rosak eh...
huhuhuhuhuhuhuhu
:)

7 comments:

Shahiera Kamal said...

erk. perhimpunan ke perkampungan eh ? hihi :)

hanyut disebabkan culture shock ! hua3..
mnx2 jauh laaaa... :D

songkok_hensem said...

huhuhuuhu
mmg culture shock biaser berlaku ea?
pompuan jer biase nyer op?
hua3
:P

www.quranicprincess.blogspot.com said...

sgt bermanfaat join program mcm ni...
tambah2 bg yg tgh bertapa kt rumah...
sama2 tambah ilmu,tambah amal..!!!
lelaki & pompuan sama shj..
semuanya hanyut dlm arus duniawi..
smoge cinta kte ttp utuh demi bhgia ukhrawi..

songkok_hensem said...

huhuhhuhu
i support u!
:)

rafiqatulhasanah said...

salam..wah seronoknya tgk gambar adik2 dari KEPITAR..papepun tahniah kalian adalah batch pertama dr KEPITAR yg gi program ni...rasa rugi plak x dapat join adik2 sampai KL..erm akk ada nk bg prgrm minta adik lead boleh??? akak bg proposal adik2 dgn kawan2 handle nk x??

روسمياتي بنت حاج بيلاء said...

salam..wah seronoknya tgk gambar adik2 dari KEPITAR..papepun tahniah kalian adalah batch pertama dr KEPITAR yg gi program ni...rasa rugi plak x dapat join adik2 sampai KL..erm akk ada nk bg prgrm minta adik lead boleh??? akak bg proposal adik2 dgn kawan2 handle nk x??

songkok_hensem said...

huhuhuhu.....tgk ar kalu ad mood
hahahaha :)